Το νέο εμπορικό γεγονός της Κεντρικής Ελλάδας ”Lamia Expo Central Greece Trade Event” είναι πλέον θεσμός  και περνά στην ιστορία ως η πιο αξιόπιστη, δυναμική, άρτια, ολοκληρωμένη και άκρως επαγγελματική διοργάνωση, που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας!

Το ”Lamia Expo Central Greece Trade Event” αποτελεί την 1η διοργάνωση του ΦΟΡΕΑ ΠΕΛ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ και υλοποιήθηκε με την ουσιαστική κι έμπρακτη συνεργασία των μετόχων του φορέα, δηλαδή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων, και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, η συνέργεια των οποίων έδωσε τη δυνατότητα στον φορέα να λειτουργήσει και να ενεργοποιήσει τη δυναμική αυτή επανεκκίνηση του εκθεσιακού θεσμού στην ΠΕΛ.

          Σε αυτό το νέο εγχείρημα, σημαντική ήταν και η ενεργός στήριξη της ΔΕΘ -HELEXPO  που με την τεχνογνωσία, την εμπειρία στη διοργάνωση εκθέσεων  και την δυναμική της, συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση του οράματος τόσο των μετόχων όσο και του Δ.Σ. του Φορέα.

Πιο συγκεκριμένα, από 14 έως 18 Ιουνίου, η Lamia Expo ’23 αποτέλεσε το σημείο αναφοράς  και δικτύωσης  του επιχειρηματικού κόσμου τόσο της Λαμίας (ως πόλη φιλοξενίας του event), όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και ολόκληρης της χώρας  με 221 εκθέτες, αποκτώντας ταυτόχρονα και διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή 3 πρεσβειών με αντιπροσωπεία επιχειρήσεων.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν συμμετοχές  από τον πρωτογενή τομέα, ενέργεια, κατοικία, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, υπηρεσίες, τεχνολογίες, μεταποίηση, αγροδιατροφή, τουρισμό, βιομηχανία, εξοπλισμό, λιανική κ.ά.

Οι παράλληλες δράσεις – ημερίδες κι εκδηλώσεις, έδωσαν το δικό τους χαρακτήρα στην έκθεση εμπλουτίζοντας έτσι τη θεματολογία και το περιεχόμενό της .

Υλοποιήθηκαν 11 ενημερωτικές ημερίδες σε θέματα: ξενοδοχειακού τουρισμού, ανάπτυξης των πόλεων, χρηματοδοτικών εργαλείων και επιχειρηματικότητας, αγροτικά θέματα με έμφαση στη ΝΕΑ ΚΑΠ, την ελιά και την αγροδιατροφή καθώς και θέματα  ενέργειας & πράσινης ανάπτυξης, logistics αλλά και θέματα κυβερνοασφάλειας.

Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία των επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας που διοργάνωσαν ανοιχτή συζήτηση για το επιχειρείν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και της Ι.Μ. Φθιώτιδας, που οργάνωσε πάνελ για τις άυλες αξίες και τα πολιτιστικά αγαθά έχοντας ως ομιλητές σημαίνουσες προσωπικότητες.

Η παράλληλη δράση για την εργασία και την απασχόληση επιβεβαίωσε εμπράκτως το ενδιαφέρον της διοργάνωσης και των μετόχων στην ενίσχυση της απασχόλησης και το ενδιαφέρον τους για την νέα γενιά. 

Τέλος, η παράλληλη δράση για τα χόμπι και η θεματική έκθεση PEL ART με αναφορά στην τέχνη καθώς και οι δύο μεγάλες συναυλίες με Δήμο Αναστασιάδη και Γλυκερία, έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και παλμό στην μεγάλη αυτή γιορτή του εμπορίου συνδέοντας περίτεχνα  τον εμπορικό χαρακτήρα της έκθεσης με την έκφραση, τον πολιτισμό και την  ψυχαγωγία των επισκεπτών.

35.000 χιλιάδες επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα, που οι εκθέτες επιμελήθηκαν με προσοχή κι επαγγελματισμό, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και φέρνοντας στη μνήμη τις ένδοξες στιγμές λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας «επιβεβαιώνοντας» έτσι την ανάγκη του κόσμου για σημαντικά γεγονότα στον ιστορικό και όμορφο χώρο της Π.Ε.Λ.

Αυτή ακριβώς τη δυναμική που δημιούργησε η «Lamia Expo ’23» σκοπεύει να ενισχύσει και να εδραιώσει το εγκεκριμένο master plan, μέσα από το οποίο θα υλοποιηθεί η τεράστια επένδυση των 47.000.000 € με στόχο την ολοκληρωμένη και συνολική αξιοποίηση του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, επένδυση η οποία θα αλλάξει ριζικά τα αναπτυξιακά και οικονομικά δεδομένα. Ένα έργο που θα αποτελεί σύμβολο για την περιοχή και τοπόσημο για τη Στερεά Ελλάδα. Ένα έργο που  θα δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις, σύγχρονες και λειτουργικές, συνδυάζοντας την καινοτομία με τις εκθέσεις και συγχρόνως δημιουργώντας και ένα τεράστιο πάρκο που έχει ανάγκη η πόλη.

X