Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε. Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 και 30 Ιουλίου 2023στην πόλη της Χαλκίδας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ), την υποστήριξη του ΟΛΝΕ, της ΕΝΟΑΚΕ και του Επιμελητηρίου Ευβοίας, οργάνωσε το συγκεκριμένο γεγονός προβολής των στερεοελλαδίτικων προϊόντων, με στόχο οι εκθέτες-παραγωγοί να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους με τον καλύτερο τρόπο.

Με τη συμμετοχή 15 επιχειρήσεων του κλάδου της Αγροδιατροφής, το φεστιβάλ γαστρονομίας προσέλκυσε πλήθος κόσμου, γεγονός που ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την πραγματοποίηση γαστρονομικών φεστιβάλ την καλοκαιρινή περίοδο. 

Οι επισκέπτες είχαν τη ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλα τα περίπτερα, να δοκιμάσουν τα τοπικά προϊόντα, να γνωριστούν με τους παραγωγούς, να συνομιλήσουν μαζί τους και να ξεπεράσουν τα στεγανά όρια της σχέσης επιχειρηματία-καταναλωτή.  Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, οινοποιία- μέλη της ΕΝΟΑΚΕ έδωσαν την δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν και να απολαύσουν δωρεάν κρασιά που παράγονται στην εύφορη γη της Στερεάς Ελλάδας, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικά δρώμενα με την συνδρομή του ΙΕΚ PRAXIS και της εταιρείας Μανιτάρια Δίρφυς. Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε μουσικά με DJ και ζωντανή μουσική.

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με την ενεργή αυτή συμμετοχή των επισκεπτών και με τρόπο αυθόρμητο και πραγματικό, μετατράπηκε σε μια  αληθινή γιορτή για την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Ευάγγελος Κούκουζας δήλωσε « υλοποιούμε απαρέγκλιτα, με ακρίβεια και κάθε λεπτομέρεια τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών μέσα από άρτια οργανωμένες δράσεις προβολής του αγροδιατροφικού πλούτου της Περιφέρειάς μας. Η υψηλή επισκεψιμότητα που σημειώθηκε στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε. Εύβοιας στη Χαλκίδα, δεν μας χαροποίησε απλά, αλλά μας γέμισε και με μεγαλύτερη ευθύνη και προσδοκίες ούτως ώστε το επόμενο Φεστιβάλ να είναι ακόμη καλύτερο. Εντατικοποιούμε τις ενέργειές μας για να δημιουργήσουμε ισχυρή τοπική επιχειρηματικότητα, ενθαρρύνοντας τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε εκθεσιακά γεγονότα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Διαρκής μας στόχος αποτελεί η ενδυνάμωση της υγειούς επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα του παραγωγικού ιστού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. »

X